Het Limonta kunstgrasveld van V.V. Middelburg is wederom geslaagd voor de KNVB-Gebruiksnorm keuring. Het komende seizoen zal men voor het 10e seizoen op rij op het veld spelen. 

Het kunstgrasveld in Middelburg is ingestrooid met Infill Pro Geo, een 100% natuurlijke infill. “Het veld gebruikt nog altijd dezelfde infill als die we 10 jaar geleden hebben aangebracht,” zegt Jacques Walhout van Traas en Ovaa Sport. 

“Door de jaren heen is het een beetje aangevuld omdat er altijd wel wat infill verdwijnt maar die hoeveelheid staat niet in verhouding met de 250 – 1.000 kg jaarlijkse aanvulling die genoemd wordt voor velden met SBR infill.”

De hernieuwde goedkeuring met de originele infill is uniek voor een 100% natuurlijke infill. “Géén van alle andere natuurlijke infills die inmiddels op de markt zijn, heeft zich al voor een dergelijke periode bewezen.”

De keuring komt daarom mooi op tijd. “Nu plastic en rubber infill onder een vergrootglas liggen vanwege milieuproblemen, hebben wij hier het bewijs dat er een bewezen oplossing is en die géén problemen voor de omgeving geeft.”

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.