Duurzame producten

Duurzaam kunstgras

Onze kunstgrasmatten komen van ervaren, bewezen tufters. Door alleen vezels van de beste kwaliteit te gebruiken, verlagen zij de kans op vezelslijtage en de daarbij behorende milieuvervuiling. Onze kunstgrasproducenten denken nu al na over hoe zij de mat straks opnieuw kunnen verwerken. De samenstelling van ons kunstgrassysteem houdt daarom nu al rekening met het recyclen aan het einde van het gebruik.mgeving en maximaliseren wij het potentieel van dit kostbare vocht.

100% biologisch afbreekbaar

Natuurlijke infill

Ons 100% natuurlijke infill bevat een mengsel van kurk met kokosvezel. Het is 100% biologisch afbreekbaar in de omgeving en laat geen residu achter. Onze natuurlijke infill biedt de juiste ondersteuning en koelt het kunstgras op natuurlijke wijze. Het infillmateriaal zal nauwelijks compacteren waardoor de gevolgen van beperkt onderhoud, snel te herstellen zijn.
Na verwijdering uit een kunstgrassysteem vormt het infill de ideale basis voor een natuurlijke compost die door kwekers wordt ingezet.

PU-coating

Speciale verankering

De onderkant van onze kunstgrasmat voor voetbal wordt met een speciale PU-coating afgewerkt. Deze afwerking verbruikt minder water en energie dan het standaard latexproces. De ecologische voetafdruk van ons kunstgras blijft daarom beperkt terwijl de kwaliteit van de kunstgrasmat, maximaal is.

klimaatschommelingen

Tetraploïde Engels raaigras

Grasvelden zaaien wij in met een mengsel dat Tetraploïde Engels raaigras bevat. Dit gras zal zich snel vestigen en is goed bestand tegen stress. Het beschikt over een sterk en diep-wortelend wortelnetwerk waardoor onze grasvelden bestand zijn tegen de gevolgen van de klimaatschommelingen. Het gras is in staat om ook periodes van langdurige droogte te overleven of regen van kortstondige maar hevige neerslag, snel te verwerken.

Producten

Schelpen

Onze CO2-absorberende halfverhardingen en onze natuurlijke waterfilters putten uit de kracht van schelpen. De hoge pH-waarde van het materiaal helpen het water te zuiveren en de groei van onkruid en organismen op natuurlijke wijze te remmen of te voorkomen.

Een paar van onze producten:

  • PU Coating Limonta
  • Infill Pro Geo
  • No-dig methode
  • CO2 absorberende halfverharding

Vragen over de service? neem contact op!