Onze partnerschappen met de meest duurzame en innovatieve kunstgrasfabrikanten ter wereld helpen gezondheid en duurzaamheid te combineren.

Duurzaam kunstgras

De kunstgrasmatten die wij gebruiken worden gemaakt door partners met bewezen ervaring. Onze Limonta kunstgrasoplossingen met 100% natuurlijke infill voor voetbal behoren tot de meest duurzame kunstgrassystemen. Het oudste veld in Nederland ligt er sinds 2010 en kwam ook in 2021 probleemloos door de keuring.

Duurzame verankering

De vezels in onze Limonta kunstgrasmatten zijn verankerd met latex, een verankering die veel minder milieubelastend is dan de standaard polyurethaan coating. Onze andere partner, Tarkett, onderzoekt momenteel een coating op basis van gerecycled kunstgras.

Milieuvriendelijke infill

De Pro Geo infill voor onze kunstgras voetbalsystemen bestaat uit kurk dat gemengd is met kokosvezels en ????. Pro Geo is een 100% natuurlijke infill dat na gebruik of terugwinning gebruikt kan worden als compost. Dankzij de verschillende materiaalsoorten, vormen, afmetingen en absorberend vermogen van de verschillende materialen, compacteert het niet.