De Infill Pro Geo voor onze kunstgras voetbalvelden is door TÜV Oostenrijk als 100% natuurlijke infill aangemerkt. TÜV Oostenrijk heeft zowel het OK Biobase als het OK Biodegradable Soil certificaat voor het infillmateriaal afgegeven.

Dankzij de beoordeling dat het materiaal 100% natuurlijk afbreekbaar is in de koude grond, is het niet noodzakelijk om een kunstgrasveld van beheersmaatregelen tegen verspreiding van de infill te voorzien. Infill Pro Geo voldoet aan de wens om binnen één jaar op natuurlijke wijze in de grond verdwenen te zijn zonder een residu achter te laten.

Infill Pro Geo bestaat uit een combinatie van kokosvezels en kurk en heeft bewezen dat het langdurig bijdraagt aan de veiligheids- en spelkarakteristieken van een derde generatie kunstgrasveld. Ook is het een infillmateriaal dat zich eenvoudig in ere laat herstellen wanneer het langere tijd onvoldoende onderhoud heeft gehad. 

Leverancier Limonta Sport vroeg TÜV Oostenrijk het materiaal te beoordelen en te certificeren. 

“Infill Pro Geo heeft een 4-sterren classificering ontvangen. Dat is de maximale beoordeling voor iets dat uit 100% natuurlijk materiaal bestaat,” zegt Limonta Sport R&D manager, Andrea Marcassoli daarover.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.